the ledge files
the ledge - nl - uk
nieuw
zoeken
gesprekken
boeken
The Lighted Rooms
Richard Mason
uitgever: Querido, Amsterdam, 2008

vertaald als:
De verlichte kamers
uitgever: De Bezige Bij, 2008
vertaling: Monique Eggermont

zoek in hele site:


the ledge - flash versie*

*

Joan, ooit een creatieve en gepassioneerde vrouw, woont sinds kort in een exclusief verzorgingstehuis in London dat haar dochter Eloise voor haar heeft uitgezocht. Moeder en dochter staan op het punt om de reis te maken waar Joan haar hele leven naar heeft uitgegeken een reis naar het Zuid-Afrika van haar jeugd. Eloise, een succesvolle zakenvrouw, heeft haar moeder de reis cadeau gegeven om haar schuldgevoelens af te kopen, maar ook om een mogelijke catastrofe op haar werk te ontvluchten.
In Zuid-Afrika doen Joan en Eloise een bijzondere ontdekking; ze krijgen het dagboek in handen van Joans grootmoeder, waarin zij schrijft over haar verblijf in een concentratiekamp ten tijde van de Boerenoorlog. De emoties die dit document losmaakt en de dementie die Joan langzaam in haar greep krijgt, hebben verstrekkende gevolgen voor beide vrouwen.

schema    
HET OEUVRE VAN RICHARD MASON:

De verlichte kamers
2008
'This novel began as an act of homage to my grandmother, and the writing of it took me on a journey that ended up encompassing dementia, rare metals, forgotten conflicts, nursing homes, stock market bubbles, middle-aged passion and Victorian erotica.'
- RM
:
 
maak een notitie
naam

notitie


Code (above)


The Ledge
Redactie: Stacey Knecht, info@the-ledge.com
Dank aan: De digitale pioniers en
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Ontwerp: Maurits de Bruijn

Copyright: Pieter Steinz, Stacey Knecht
Reproduktie en/of hergebruik uitsluitend in overeenstemming met de auteurs.