the ledge files
the ledge - nl - uk
nieuw
zoeken
gesprekken
boeken
Melania Mazzucco
Rome 6 okt. 1966 • Italiaanse schrijfster


foto: M.T.A. Bosch

zoek in hele site:


the ledge - flash versie*

*

Melania Mazzucco, geboren in 1966 te Rome, studeerde Geschiedenis van de moderne en hedendaagse Italiaanse literatuur en Film aan het Centro Sperimentale di Cinematografia, en heeft jarenlang filmscenario's geschreven.
Als schrijfster debuteerde ze in 1992 met het verhaal ‘Seval’. De romans Il bacio della Medusa (1996) en La camera di Baltus (1998) werden goed ontvangen door het publiek en de pers. Met haar derde roman, Lei così amata (2000), won Mazzucco de SuperPremio Vittorini, de Premio Bari Costa del Levante, de Premio Chianciano en de Premio Napoli.
In 2003 kwam haar doorbraak bij het grote publiek met het verschijnen van de roman Vita, die werd bekroond met de Premio Strega 2003 en die maandenlang de bestsellerlijsten aanvoerde.
Daarnaast schreef Mazzucco talloze hoorspelen en artikelen en recensies over theater. Halverwege de jaren '90 schreef ze samen met Luigi Guarnieri de theatervoorstelling Una pallida felicità – Un anno nella vita di Giovanni Pascoli, in 1996 bekroond met de Medaglia d'oro per la drammaturgia italiana.
Melania Mazzucco woont weer, na veel gereisd te hebben, in haar geboortestad.
schema  
HET OEUVRE VAN MELANIA MAZZUCCO:

[Lei così amata]
2000

[La camera di Baltus]
1998

[Il bacio della Medusa]
1996

Vita
2003
–› Boekfragment

De levensgeschiedenis van de grootvader van de schrijfster die in 1903 als 12-jarig jongetje, samen met het 9-jarige meisje Vita, vanuit een Zuid-Italiaans dorpje naar Amerika emigreert.
:
noot maken
naam:

noot


Code (above)


The Ledge
Redactie: Stacey Knecht, info@the-ledge.com
Dank aan: De digitale pioniers en
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Ontwerp: Maurits de Bruijn
 

Copyright: Pieter Steinz, Stacey Knecht
Reproduktie en/of hergebruik uitsluitend in overeenstemming met de auteurs.