the ledge files
the ledge - nl - uk
nieuw
zoeken
gesprekken
boeken
Harriet Beecher Stowe
Litchfield 14 juni 1811 - Hartford 1 juli 1896 Amerikaans schrijfster

zoek in hele site:


the ledge - flash versie*

*

De Amerikaanse schrijfster Harriet (Elizabeth) Beecher Stowe werd in juni 1811 geboren in Litchfield, Connecticut. Harriet groeide op in een streng puriteins gezin, waarin het geloof, de bijbel en de kerk de belangrijkste waarden en bezigheden vormden.

Harriet Beecher trad in 1836 in het huwelijk met de predikant Calvin Ellis Stowe. Samen kregen ze zeven kinderen. De familie Stowe verhuisde enkele keren. Harriet woonde achtereenvolgens in Cincinnati, Brunswick (Maine), Andover (Massachusetts), Hartford (Connecticut) en Mandarin (Florida).

Beecher Stowe hield zich vanaf 1850 volledig met schrijven bezig. Vanaf 1852 bracht ze drie bezoeken aan Europa. Ze was bevriend met Lady Byron,
George Eliot en Ruskin. Harriet Beecher Stowe schreef voor verschillende kranten en periodieken als de Atlantic Monthly, de New York Independent en de Christian Union.

Haar Uncle Tom's Cabin, dat eerst als vervolgverhaal in de krant verscheen had in Amerika een grote sociale impact, doordat zij hierin het thema van de slavernij behandelde. Toen het levensverhaal van de negerslaaf Tom in boekvorm beschikbaar kwam werd het meteen een grote bestseller. Dit had meer te maken met het onderwerp dat zij aansneed, dan de literaire kwaliteit van Beecher Stowe.

Harriet Beecher Stowe overleed in juli 1896 in Hartford.

bron: www.absofacts.com
schema  
HET OEUVRE VAN HARRIET BEECHER STOWE:

De hut van oom Tom
1852
Op ware gebeurtenissen berustend verhaal over het leven van een negerslaaf in het noorden van Amerika in de eerste helft van de 19e eeuw.
:
notities van lezers:
› ze is niet in 1824 g...
noot maken
naam:

noot


Code (above)


The Ledge
Redactie: Stacey Knecht, info@the-ledge.com
Dank aan: De digitale pioniers en
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Ontwerp: Maurits de Bruijn
 

Copyright: Pieter Steinz, Stacey Knecht
Reproduktie en/of hergebruik uitsluitend in overeenstemming met de auteurs.